Bezoek leerlingen CSG Liudger Drachten & OSG Singelland Surhuisterveen

Tussen 4 & 29 oktober hebben we een aantal keren bezoek gehad van 3e en 4e klas leerlingen van zowel het CSG Liudger uit Drachten, als het OSG Singelland uit Surhuisterveen. Al deze leerlingen kozen destijds voor het profiel Mobiliteit & Transport. Allemaal kwamen ze naar onze Rinsma vestiging in Drachten voor een kijkje in de keuken: wat doen wij bij Rinsma en welke werkzaamheden worden er eigenlijk allemaal uitgevoerd? Natuurlijk wilden we dat de leerlingen graag laten zien en laten beleven!

Er werd afgetrapt met een presentatie van Remko van Keulen, directeur van Rinsma Scania Berlikum & Drachten. Tijdens de presentatie vertelde Remko over de geschiedenis van Rinsma, welke werkzaamheden er worden uitgevoerd, over de mensen die er werken, maar ook over de locatie.

Na de presentatie nam servicemanager van vestiging Drachten, Raymond Kuperus, het stokje over van Remko. Raymond nam de leerlingen mee de werkvloer op. In groepjes, onder leiding van Raymond en Remko, werden de leerlingen rondgeleid. Een sneakpeak in de werkzaamheden van Rinsma Scania. Er werd onder andere in de verschillende magazijnen gekeken, de revisieruimte, waar de vrachtwagens van klanten gereviseerd worden, en de APK-keurstraat. Natuurlijk kon het hart van ons bedrijf, de garage waar alle vrachtwagens gerepareerd worden, niet achterblijven!

De leerlingen bekeken, naast de vrachtwagens in reparatie, ook nieuwe vrachtwagens. Vrachtwagens die helemaal naar de smaak van de klant gemaakt worden.

“Je moet je voorstellen dat een chauffeur enorm veel tijd in zijn vrachtwagen doorbrengt. Jij woont bijvoorbeeld ook niet in hetzelfde huis als je buren, je wilt je een beetje kunnen onderscheiden.” – Raymond Kuperus

Kortom: de vrachtwagen is hun huis op wielen, dus de klant moet zich er thuis in voelen. Om een idee te krijgen hoe zo’n vrachtwagen er dan van binnen uitziet, namen de leerlingen tot slot nog een kijkje in een van de vrachtwagens die buiten stond.

Wat ons betreft waren het een aantal geslaagde dagen, waarin we hopen dat we de leerlingen iets wijzer hebben gemaakt over het reilen en zeilen binnen het bedrijf Rinsma Scania!

Mocht je naar aanleiding van dit bericht ook met een klas ons bedrijf willen bezoeken? Dat kan! Neem daarvoor contact op met Remko van Keulen (remko.van.keulen@scania.com)